Ma már nemcsak az internet, de az egyre inkább interaktívvá váló televíziózás kapcsán is fontos feladat gyermekeink védelme. A gyerekek kíváncsiságának ugyanis semmi sem szabhat határt. Mégis, milyen eszközökkel tudjuk megakadályozni, hogy olyan műsorokat is megnézzenek, amelyek nem nekik valók?

Zárjuk el a káros tartalmakat!

Az Invitel interaktív digitális televízió szolgáltatásában is elérhető Gyerekzár funkció megfelelő megoldást nyújthat gyermekeink védelmére, hiszen segítségével lehetőségünk van bizonyos műsorokat, csatornákat, videótéka filmeket hozzáférhetetlenné tenni, azaz letiltani. Így elkerülhető, hogy gyermekeink olyan műsorokat tekintsenek meg, melyek koruknak nem megfelelőek.

Ha például előfordul, hogy a gyerekek hamarabb kelnek hétvégén, vagy éppen nem tartózkodunk a nappaliban, amikor a kicsik tévéznek, akkor is nyugodtak lehetünk: csak az előre beállított csatornákat, illetve műsorokat láthatják a gyerekek. Az ilyen letiltott tartalmak megtekintéséhez ugyanis először be kell ütnünk a Gyerekzár kódját, amely megegyezik az előfizetői szerződésen feltüntetett felhasználói PIN kóddal. Ezt a kódot később akár meg is változtathatjuk, ha szeretnénk.

Első alkalommal beállítjuk Ön helyett

Korábban ügyfeleinkre bíztuk, hogy televíziójukon beállítanak-e gyerekzárat, azonban 2012. január elsejétől a kizárólag felnőtteknek szóló műsorokat – legyen az konkrét csatorna, vagy videótéka tartalom – ügyféltől és napszaktól függetlenül automatikusan gyerekzár védelemmel látjuk el és kóddal védjük.

A Gyerekzár funkció beállításáról az Invitel IPTV Kézikönyvének 56. oldalán található bővebb információ, amely a www.invitel.hu/lakossagi/sites/default/files/pdf/iptv_kezikonyv.pdf oldalon érhető el.