Biztonságban a neten

Gyerekzár – felnőtt műsorok csak felnőtteknek

Ma már nemcsak az internet, de az egyre inkább interaktívvá váló televíziózás kapcsán is fontos feladat gyermekeink védelme. A gyerekek kíváncsiságának ugyanis semmi sem szabhat határt. Mégis, milyen eszközökkel tudjuk azt megakadályozni, hogy olyan műsorokat is megnézzenek, melyek nem nekik valók?

Adathalászat – phishing

Napjaink egyik legelterjedtebb internetes bűnözési formája az adathalászat, más néven phishing, amely során a csalók általában valós cégek nevében küldenek e-mailt a gyanútlan felhasználóknak és egy hamis weboldalra irányítják őket, hogy ott megszerezhessék az adott felület, pl. levelező rendszer, internet bank, vagy webáruház használatához szükséges

Hogyan védekezzünk az internetes vírusok ellen?

A számítógépen tárolt fotóink, zenéink, dokumentumaink és személyes adataink, valamint internetes böngészési szokásaink mind-mind rendkívül értékesek számunkra. Bár senki sem kíván órákat eltölteni azzal, hogy számítógépe biztonsági rendszerét beállítsa, testre szabja, majd folyamatosan karbantartsa, ugyanakkor mindenki szeretné biztonságban

NetBarát szótár

Szótár

Részletek

Küldetésünk

Az Invitel Magyarország egyik meghatározó tele- és infokommunikációs szolgáltatója. Vállalati partnereink számára nyújtott modern előfizethető informatikai és felhő-alapú megoldásainkon túl, számos szórakoztató és multimédiás szolgáltatást, interaktív-, digitális- és HD televíziót, minőségi internetet és költséghatékony telefonszolgáltatást nyújtunk lakossági ügyfeleinknek. Kiemelt feladatunknak tekintjük, hogy az internettel járó szabadságot, tudást, szórakozást elvigyük az előfizetőink otthonába, ugyanakkor tisztában vagyunk azzal, hogy a világháló izgalmas világa olykor veszélyeket is magában rejt.

Éppen ezért felelős szolgáltatóként továbbra is fontos feladatunknak érezzük, hogy ne csupán kiváló minőségű szolgáltatásokat nyújtsunk, de hasznos információkkal is segítsük ügyfeleinket. Célunk, hogy bemutassuk, mire érdemes figyelmet fordítania a szülőknek az interneten barangoló gyermekük kapcsán, illetve melyek azok a káros hatások, melyekkel gyermekünk a napi internethasználat során találkozhat, és amelyeket kis odafigyeléssel, néhány egyszerű lépéssel elkerülhetünk.